Vergelijken loont: Telecom

smartphone

Besparen op je smartphone (Photo: Pixabay)

Natuurlijk is de beste manier om geld te besparen om minder te kopen. Dat geldt ook voor de (mobiele) telefoon. Ook op je smartphone kun je nog veel geld besparen.

Het abonnement op je mobiele telefoon is misschien wel veel te duur voor je.  Gewoon opzeggen en voortaan met een oude laptop in de bibliotheek gebruik maken van de gratis WiFi, dan maar?  Tja, dat is wel lastig. En je wilt op welk moment dan ook een sollicitatie kunnen versturen, of vacatures zoeken om meer te gaan verdienen.

Dan wordt het tijd om te kijken of je misschien je abonnement kunt downgraden, of gewoon hetzelfde kunt krijgen voor minder geld. Vaak is dat dan bij een andere aanbieder. Geen zin in gedoe, maar wel behoefte aan een goedkoper telecom-abonnement?

Vergelijk sim-only aanbieders

Daarom kun je via onderstaande handige tool heel eenvoudig vergelijken welke aanbieder voor jou het beste mobiele abonnement heeft. Omdat we krap zitten, is het slim om alleen naar sim-only abonnementen te kijken. Die telefoon die je al hebt is misschien niet helemaal hip-and-happening meer, maar hij doet het nog prima. Dus waarom zou je geld uitgeven aan een nieuwe? (Ja, ook die zogenaamde “gratis” telefoon betaal je gewoon zelf, via een duurder abonnementsgeld).

Uitgangspunten

Je kunt in de onderstaande sim-only vergelijking natuurlijk alle waarden aanpassen. Maar omdat we geld willen besparen, hebben we een paar filters aangebracht. Ten eerste: we gaan écht niet meer betalen dan 15 euro per maand. En eigenlijk is dát al veel te veel!

Ten tweede: gezien onze financiële onzekerheid gaan we géén contract aan met een looptijd van een jaar. Volgend jaar gaan we gewoon opnieuw vergelijken. Wie weet is er dan nóg een goedkopere aanbieder.

Ten derde: vanaf nu gaan we veel minder bellen. In plaats daarvan gebruiken we de spraakoproep functie van WhatsApp. Het aantal belminuten kan dus fors omlaag. Met 150 minuten moeten we de essentiële telefoontjes (sollicitaties) wel kunnen afhandelen. De rest kan via WhatsApp. SMS-jes? Doen we ook niet meer aan. Gewoon via Facebook of WhatsApp. Voor de zekerheid voeren we 100 SMS-jes per maand in.

En dan die internetbundel. Hebben we die nodig? Nah. Thuis zitten we op de wifi (van onszelf of de buren) en buitenshuis zijn er zoveel gratis wifi hotspots. Dus weg met die bundel!

Sim-only aanbieders op een rij:

Zelf aanpassen?

Tip: kijk naar je verbruik over de afgelopen maanden om deze tool in te vullen.

 

Geef een reactie