Gooi je glazen in

Met enige regelmaat heeft coca_cola_contour_glas_2Coca Cola weer eens een speciale spaaractie waarbij je “echte” glazen kunt verdienen. Gratis glazen! Dat is pas echt besparen, toch?

Nee dus. Sterker nog: als je wilt besparen, kun je die glazen het beste meteen weggooien. Want ze kosten je klauwen met centen.

Even los van het feit dat je zowel qua gezondheid als financiën beter geen frisdrank kunt drinken (laat staan het dure Coca Cola) is het erg onverstandig om dit te doen uit de glazen die de fabrikant je aanbiedt.

Waarom? Omdat de enige die daar voordeel bij heeft die fabrikant zelf is. Want deze glazen hebben een bijzondere eigenschap. De cola wordt er niet lekkerder van. Ook de “beleving van het drinkmoment” wordt niet intenser of sterker. Nee, het bijzondere van de glazen is de omvang.

Want hoe groot is een normaal drinkglas? Inderdaad, een kwart liter. Soms zelfs iets minder; 0,2 liter. En hoeveel gaat er in een colaglas van deze speciale actie?

Je voelt hem al komen: een stuk meer. In deze speciale colaglazen gaat 0,33 liter. Dit betekent dat het “ja” zeggen als je kinderen om een glaasje cola vragen ineens 32% duurder is geworden.

En dat geldt natuurlijk voor alle dranken die je in die glazen serveert. Dus: smijt die glazen in de glasbak en ga terug naar de ouderwetse glazen van een kwart liter. Koop ze zo nodig in de kringloop. Daar kosten ze maar 50 cent, dat heb je zo terugverdiend.

Geef een reactie