Goedkoper koken met minder gas

Een nieuw ideetje vandaag, dat tijdens het koken in me opkwam: besparen door minder gas te verbruiken. Hoe? Twee manieren waarmee ik mijn simpele hap (doperwten/wortelen, aardappelen en een worstje) nét weer iets goedkoper kan klaarmaken.

2-pit

Vanouds ben ik gewend om drie pannen (en dus drie pitten) te gebruiken…

Normaal gesproken schil ik een aardappel, doe deze in een pan en zet het op het gas. Daarna gaan de groenten in de pan op een lager vuurtje. En het worstje (natuurlijk) in de koekenpan.

Uiteraard doe je een deksel op de pan om te voorkomen dat de warmte vervliegt (manier 1) Maar het kan goedkoper. Hoe? Simpel:

Zet de pan met aardappelen op het gas enbreng het aan de kook. Voeg 5-10 minuten voor het eind de blikgroente toe en kook het mee. Zet het gas vervolgens uit en laat de hele boel nog even meegaren op de al aanwezige hitte.

1-pit

… maar met een pannetje minder (dus minder gasverbruik) gaat het net zo goed!breng het aan de kook. Voeg op het laatst de groenten toe en kook deze mee tot ze gaar zijn.  Zet het gas vervolgens een paar minuten eerder uit, zodat het geheel doorgaart in de aanwezige hitte.

Is dat alles? Inderdaad.

Wat je je hiermee bespaart? In ieder geval het gas van een pit. Ook dit is er weer een van vele kleintjes maken een grote.

 

Geef een reactie