Een extra stekkerdoos

stekkerdoosGeld besparen op je stroomverbruik doe je heel eenvoudig door een stekkerdoos met schakelaar aan te schaffen. Dat heb ik natuurlijk ook gedaan.

Bij mij in de woonkamer heb ik een dubbel stopcontact. Op het ene staat een kamerlamp, de andere voert naar een oude stekkerdoos, waarop het modem, de telefoon, tv, video en DVD-speler staan aangesloten. Best zonde, want omdat het modem altijd stroom eist (net als de telefoon), kan ik de schakelknop niet gebruiken en blijf ik dus sluipverbruik lijden van de TV, video en DVD speler.

De oplossing voor dat probleem vereiste een investering van € 2,90 bij de DHZ-zaak op de hoek (bij de Gamma was ik € 0,50 goedkoper uitgeweest, maar dan had ik een heel eind moeten rijden). Drie keer raden…

Inderdaad: een tweede stekkerdoos, maar dit keer zonder schakelknop. Hierdoor werd één stopcontact drie stopcontacten en kon ik telefoon en modem onder de constante stroom zetten en de stekkerdoos met schakelaar uitschakelen.

Die investering van drie euro heb ik naar verwachting met een paar maanden terugverdiend. Want het sluipverbruik van een tv+video+DVD loopt al gauw op tot ruim € 15 per jaar.

Geef een reactie