Cadeautjes geven, maar dan voordelig

Vandaag een tip die me door een vriend werd ingefluisterd: koop cadeautjes “gespreid”. Op die manier kon hij veel geld besparen. Huh? Hoe dan?

Nou, bijvoorbeeld door je ogen open te houden voor dingen waarvan je weet dat persoon X ze leuk vindt. Als het in de aanbieding is, koopt hij het, zodat hij voor de verjaardag van X al iets heeft. Niet alleen profiteert hij zo van de aanbieding, maar het scheelt ook nog last-minute-cadeautje-koop-stress! Want hoe denk je dat Sinterklaas dat doet? Die gaat toch ook niet in de laatste week al die cadeaus kopen? Nee, daar is hij al een tijd mee bezig. Bijna het hele jaar, om precies te zijn.

Daarnaast gaf deze vriend me de tip om ook andere dingen in te slaan. Zo slaat hij altijd groot in als er een goede wijn voor een bijzonder lage prijs aangeboden wordt. Op die manier, zo zegt hij, heb ik altijd een voorraad met cadeaus voor geefmomenten die ik niet zag aankomen.

Maar eerlijk gezegd, deze vriend heeft geld genoeg. En eigenlijk verdenk ik hem ervan dat hij die wijnen vooral voor zichzelf in huis haalt. Maar dat doet niet af aan het feit dat je op deze manier geld kunt besparen.

Zo had ik nieuwe sloffen nodig (echt nodig, bij de oude waren de zolen helemaal doorgesleten). € 5,99 per paar, twee voor € 10. Mooie deal. En dat tweede paar, kan in de doos met cadeaus, die ik misschien toch zelf gebruik (want als deze sloffen op zijn, heb ik toch weer nieuwe nodig!).

Oh, maarre…je kunt cadeautjes natuurlijk ook zelf maken. Dat zou nog wel eens éxtra voordelig kunnen zijn!

 

Geef een reactie