Besparen op vlees?

riblappenIk kom net uit de supermarkt, waar ik onder meer een pakje riblappen heb meegenomen (uit de aanbieding, en vanuit mijn “besparingswinst” van vorige maand, uiteraard). Al zoekende naar het mooiste pakje schoot me te binnen: hier moet ik een post van maken, want besparen op vlees is best makkelijk, zelfs als je altijd al de aanbiedingen afstruint. Hoe? Nou…… heel eenvoudig: door te kijken naar het gewicht. Neem bijvoorbeeld de riblappen die ik kocht. Elke verpakking bevatte er twee, maar de gewichten varieerden enorm. Hierdoor was het goedkoopste pakketje ruim een euro goedkoper dan het duurste. Door altijd de minst zware variant te selecteren, kun je op die manier ruim op je vlees besparen. En het verschil is nou niet zodanig dat je het écht enorm merkt op je bord. Want twee stukjes vlees die samen 300 gram wegen zijn net zo lekker (misschien nog wel lekkerder) dan twee stukjes die samen 400 gram “doen”. En het verschil in euro’s is de moeite waard!

Geef een reactie