Bespaartip: repareren, niet vervangen

Ik heb thuis een broodrooster waarvan het snoer beschadigd is. Normaal gesproken zou ik dan naar de winkel om de hoek zijn gelopen om voor € 10 een nieuwe aan te schaffen. Of wat te denken van mijn mixer, waarvan nog maar een van de twee kloppers het doet, en dan ook alleen als ik de turbostand aanzet? Tijd voor een nieuwe.

Maar, in plaats van vervangen, kun je zaken vaak heel makkelijk repareren. Zo is het erg makkelijk om het snoer van de broodrooster te repareren. Wat ducttape en je hebt weer een prima geïsoleerd snoer.

Die mixer is wat lastiger. Ik zou niet weten hoe ik die moet repareren. Gelukkig kun je dan terecht bij een van de vele Repair Cafe‘s, een prachtig initiatief waarin vrijwillige Handige Harries hun technische vaardigheden op jouw apparaten loslaten.

Het Repair Café is een initiatief van Martine Postma, die zich sinds 2007 op allerlei manieren inzet voor duurzaamheid op lokaal niveau. Het allereerste Repair Café organiseerde Martine op 18 oktober 2009 in Amsterdam-West. Het was een groot succes. Reden om er een stichting van te maken. En de nieuwe Repair Café’s springen als paddestoelen uit de grond. Bezoek jouw lokale Repair Café

Heb jij een kapot apparaat, en wil je het laten repareren? Bezoek dan jouw lokale Repair Café:

Geef een reactie