Bespaartip: Met frituurolie loopt het gesmeerd

Als je af en toe thuis frietjes maakt, gebruik je frituurolie. Frituurolie gaat een tijdje mee, maar op een gegeven moment moet het vervangen worden. Maar ja, wat doe je dan met het oude?

Vanuit het oogpunt van het milieu is het niet handig het door de WC te spoelen. Trouwens, ook niet voor je portemonnee, want die troep koekt aan waardoor je riool verstopt kan raken en dan komt de loodgieter voorrijden. Kassa…

Dus giet je het oude frituurvet weer in een fles om het in te leveren bij het KCA punt. Maar afgelopen week ontdekte ik een nieuwe bestemming voor het vet: gebruik het als smeerolie!

Omdat ik per ongeluk de deur geopend had met een sleutel waar aarde aan zat, was het slot enorm stroef. Probleem, want het risico op een brekende sleutel (of buitensluiten) was enorm. En natuurlijk geen smeerolie of WD-40 in huis. Ik zag de fles met oude olie staan en dacht: laat ik dat eens proberen.

Doopte de sleutel in de olie en in het sloot. En verrek, het werkte! Sterker nog, het slot is soepeler dan ooit tevoren. Hoe super is dat?

En de mogelijkheden gaan veel verder, eigenlijk kun je alles smeren met oud frituurvet: piepende scharneren, de tandwielen en versnelling van de fiets… en nu dus supergoedkoop!

Gratis smeerolie, beter kan het niet.

Geef een reactie