Bespaartip: doe de boodschappen ’s avonds

Geld besparen op je boodschappen is simpel: kleine beslissingen en veranderingen kunnen een groot verschil maken. De beslissing om in plaats van de AH voortaan de ALDI te bezoeken is natuurlijk de eerste beslissing. Dan maar geen A-merken. De volgende, kleinere beslissing is om voortaan ’s avonds boodschappen te doen, ná het eten.

Dit heeft namelijk twee voordelen:

1) Afgeprijsde producten
Veel producten die tegen de datum worden, zijn ’s avonds met een leuke korting (vaak 35%) te koop. En je gaat echt niet dood als je ze een dag of twee na afloop van de THT gebruikt

2) Minder impulsaankopen
Door je boodschappen na het eten te doen, is je maag gevuld en val je minder snel in de valkuil van de impulsaankoop. Je weet wel, die chipsvakken en snoeppaden waar je langs moet terwijl je naar de kassa loopt of in de rij staat, die staan daar om een reden. Supermarktmanagers weten dat de kans dat je die impulsartikelen koopt groot is als je er langer bij moet staan. Als je honger hebt, wordt die verleiding een stuk groter. Dus: zorg dat je geen honger hebt en je kunt de trucjes van de manager weerstaan.

Geef een reactie