Pling: Leer kinderen met geld omgaan via nieuwe App (beta soon)

Monli app PLING leert kinderen omgaan met geld

Bron: Monli.nl

Jong geleerd, is oud gedaan.

Je kunt er dus niet vroeg genoeg bij zijn wanneer het gaat om het “leren omgaan met geld”.

Monli ontwikkelt daarom een app “Pling” die kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar helpt  leren omgaan met geld. Binnen de app is een veilige omgeving gecreeërd waar kinderen fictief geld kunnen ontvangen, sparen en verdelen. Bijna net als bij echt online bankieren.

Als ouder kun je bepalen hoeveel en wanneer er spaargeld wordt gegeven. Het kind ontvangt het spaargeld direct in de persoonlijke digitale kluis. Deze mogen ze zelf beveiligen met hun “supergeheime code”, zodat het geld goed opgeborgen zit (en ze gelijk ook leren dat ze hun inlogcode geheim moeten houden.

Uitgaven

Is er genoeg gespaard? Dan kan je het product kopen, met echt geld. De transactie wordt zichtbaar en het kind ziet wat de aankoop doet met zijn eigen portemonnee. Zo leert je kind met Pling:

  • Spelenderwijs omgaan met geld
  • Veilig ‘bankieren’ door eigen pincode
  • Spaardoelen maken en bijhouden
  • Zakgeld ontvangen en zelf verdelen
  • Rekenen. Hoe lang moet ik sparen voor …?

Probeer het nu

Mooi idee toch? Het is alleen nog niet af. Maar je kunt wél alvast meedoen. Hoe? Stuur een mailtje naar info@monli.nl of naar MJ.heusinkveld@student.han.nl met je emailadres en Apple-ID. Je ontvangt dan een uitnodiging zodra de beta-versie beschikbaar is. Uiteraard hopen de ontwikkelaars vervolgens op feedback. Wat vindt je kind ervan? Hoe bevalt het? Werkt alles naar behoren? Kan er iets beter? Ze horen het graag!

Voorlopig is de app alleen beschikbaar voor de iPad.

Meer info: site van Monli

Geef een reactie