Drie manieren om in 2017 je financiën op orde te krijgen

Een nieuw jaar, een nieuw begin

Het nieuwe jaar is begonnen, dat betekent natuurlijk dat er op financieel gebied een aantal dingen kunnen gaan veranderen. Misschien wissel je van baan, ga je verhuizen of verandert je leefomstandigheid ineens. Natuurlijk is ieder mens en iedere situatie anders, toch zijn er een aantal dingen die je kan doen om er voor de zorgen dat je in 2017 je financiën op orde krijgt. 

Zorg ervoor dat er meer binnenkomt dan dat eruit gaat

Dit is het basis principe van financieel verantwoord leven. Niemand kan meer uitgeven dan ze hebben, anders leef je immers in het rood. Om er voor de zorgen dat je in 2017 niet diep in de schulden  komt moet je meer verdienen dan je uitgeeft. Dit kan natuurlijk door meer te gaan verdienen met een andere baan, maar ook door te besparen op je uitgaven.

Bouw een financiële buffer op

Iedereen snapt dat je meer moet verdienen dan uitgeven. Jammer genoeg snapt lang niet iedereen het belang van een financiële buffer. Door geld opzij te leggen, bouw je langzaam een leuke reserve op. Dit voelt natuurlijk stom, je spaart geld zonder een doel.

Toch is dit het slimste wat je met geld kan doen wanneer je je financiën serieus neemt. Ergens dit jaar zal er wat onverwachts gebeuren, waardoor je een grote uitgave moet maken. Misschien gaat je computer stuk of moet er wat witgoed vervangen worden. Voor dit soort gevallen heb je een buffer nodig. Door elke maand een klein bedrag opzij te leggen bouw je binnen de kortste keren een veilige buffer op.

Maak geld van je goede voornemens

Of je nou gezonder wil gaan eten of wilt stoppen met roken, bijna alle goede voornemens kunnen er voor zorgen dat je geld kan besparen. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is het stoppen met roken. De gemiddelde stopper bespaart minimaal 1400 euro op jaarbasis. Maar vergeet ook Euro kleingeldgezonder eten niet. Door minder snack’s en drank te kopen word je niet alleen fitter, je bespaart gigantisch veel geld. Een gemiddeld huishouden geeft 100 tot 300 euro extra in de maand uit aan versnaperingen die niet perse nodig zijn.

Let wel op dat je niet meer geld gaat uitgeven dan dat je wil besparen met je goede voornemens. Sportscholen maken gretig gebruik van de Nederlandse goede voornemens. met lokprijzen en stevige aanbiedingen krijgen ze veel nieuwe klanten. Deze zitten vervolgens tot wel 2 jaar vast aan een abonnement van tientallen euro’s. Natuurlijk kan u het sporten gewoon vol blijven houden gedurende het abonnement. In dit geval is het aan te raden om eerst de verschillende sportscholen in de buurt te vergelijken, dit kan tot wel 30 euro in de maand schelen.

Geef een reactie